Хто такий лузовий гравець у покері

Хто такий лузовий гравець у покері

У будь-яких видах покеру існує два головних стилі гри, які допомагають дізнатися про манеру учасника.

  1. Тайтовий. Такі гравці вважають за краще грати тільки з сильними стартовими руками і робити агресивні ставки, коли практично повністю впевнені у своєму шансі на виграш.
  2. Лузова гра – учасники практично завжди вступають у відкрите протистояння із суперниками.

У цій статті ми хочемо вам розповісти, хто такий лузовий гравець, ніж хороша чи погана така стратегія у покері та інших нюансах цієї популярної гри.

Що це лузовий гравець?

Спочатку ми розповімо про всі визначення, терміни та поняття в покері.

Лузовим гравцем називають учасника за столом, який завжди перебуває в стані суперництва з опонентами і застосовує тактику розіграшу найбільшої кількості префлопів (первинних рук), які мають навіть невеликий шанс для збільшення конкурентної руки в покері.

Лузовий стиль гри в покер цілком може використовуватися, тому що навіть найменші можливості на виграш можуть стати реальними в одній із чергових роздач. Також ми хочемо сказати, що онлайн-ігри дають можливість людям максимально не показувати свої емоції та користуватися будь-яким стилем гри, тому вони можуть легко приховувати свої прорахунки у покері, видаючи їх за тактичні ходи.

Тайтовий та лузовий стиль гри – це не вся класифікація в покері, оскільки ще існують пасивні та агресивні варіанти.

  1. У пасивному стилі учасник уникає робити активні ставки і в основному лише коліює ставки суперників. Він застосовує його як елемент блефу або стратегічного кроку, щоб згодом великою ставкою на останніх колах прибрати суперників з роздачі шляхом імітації отримання карти певної гідності і збору хорошої руки.
  2. Агресивна манера передбачає тактику, коли учасник першим робить великі ставки і постійно їх підвищує, не чекаючи рішення опонентів. В цьому випадку суперники думають, що у нього сильна карта і починають пасувати, щоб не втратити гроші.

Таким чином, лузові покеристи можуть застосовувати як пасивну, так і агресивну форму гри. Розкажемо про кожного з них докладніше.

Лузова агресивна тактика гри

Лузово агресивний стиль у покері застосовують в основному на Low limit, іноді на Mid-Limits і практично ніколи на High-Limits. У світі є безліч відомих людей, які використовують таку тактику гри, але останнім часом на турнірах покеру здобувають перемогу учасники, що застосовують тайтовий стиль. У цьому немає нічого дивного, оскільки вищі ліміти спричиняють вищу ціну зробленої помилки.

Гравці з лузово-агресивною тактикою найчастіше протистоять суперникам лише за коротким столом. Плюс такої манери – це складність у прорахунку тайтовості руки та потенціалу (приходу гарної карти) кожної роздачі. Якщо учасник добре показує себе на посаді флоп (первинній роздачі), він має великі шанси на виграш.

На initial limit дуже рідко можна побачити досвідчених покеристів, які грають у лузово-агресивній манері, тому люди, які видають себе за них, це переважно любителі, яких можна повільно, але впевнено обігравати весь час.

>

Лузова агресивно-пасивна тактика гри

Такий стиль можна зустріти за багатьма столами покеру. Це не результат спеціально розробленої тактики, а проблема більшості новачків. Складається він у тому, що лузовий учасник починає вести агресивну роздачу, а після флопа бентежить, особливо якщо хороша карта не приходить і зменшує тиск, показуючи, що блефував, підставляючи власний банкрол під тиск суперників.

Лузова агресивно-агресивна тактика

Це незручні суперники, які намагаються розіграти в агресивній манері велику кількість рук у процесі гри. Зазвичай роздача ніколи не встигає доходити до завершального етапу, оскільки інші учасники вірять блефу та починають діяти акуратно.

Парувати подібним геймерам можна лише добре поставленим тайтовим стилем. У період збирання сильної руки необхідно вивести такого учасника на блеф і зробити найбільші ставки.

Лузова пасивна тактика

Здебільшого гравці, які обирають такий стиль гри, досить швидко програють. Коли відбувається розіграш найбільшого числа рук, банкролл піддається сильному навантаженню, і, зустрічаючи великий опір суперників, він просто пасує.

Такий стиль є найпривабливішим для гравців, які використовують тайтовий метод, оскільки вони дуже радіють, коли опоненти роблять великі ставки на стартовій роздачі (постфлопі), збільшуючи банк, а потім пасують, виходячи з гри.

>

Лузова пасивно-пасивна тактика

Така тактика покеру передбачає втрату банкролу. Учасник лузового стилю продовжує робити кол на ставках суперників на пост флопі, навіть якщо у нього немає й простенької «пари». У цьому випадку навіть мінімальний шанс зібрати хоч щось варте штовхатиме людину не кидати гру. Хоча це буде свідомо програшна тактика.

Лузова пасивно-агресивна тактика

У цьому випадку гравець імітує отримання хорошої комбінації на флопі. Він мінімально зрівнює ставки на префлопі (роздачі кишенькових карток), але його розігрує в дуже агресивній манері з великою кількістю ставок та їх збільшенням (рейзів). Суперники думають, що має сильну комбінацію і скидають свої карти.

У 90 відсотків випадків такий гравець не зможе зібрати навіть найслабшу руку. Суперник навіть із середньою картою, використовуючи правильну тактику, легко може постійно забирати банк, який наповнив лузовий учасник. Якщо рука гравця виявиться сильною, то суперник може дати йому можливість виставити максимальну ставку на свій блеф, а потім повністю забрати її за одну партію.

Післяслів'я

У цій статті ми постаралися максимально розкрити тему лузового стилю гри в покер та дізнатися, що учасник, який розігрує велику кількість комбінацій, може бути професіоналом, здатним скласти сильну конкуренцію суперникам, які не зможуть його вчасно розкусити.

Коментарі (0)

Залиште коментар